Filosofia

"motivar els teus fills per tal de millorar la societat"

8 d’octubre del 2012

Una recepta de muffins

Us animo a preparar aquesta recepta de muffins amb els nens. Resulta fàcil de fer i el resultat és molt millor que el de qualsevol pasta prefabricada. Podeu fer-ne molts i guardar-los a la nevera per anar consumint durant la setmana. Compreu motlles individuals de paper de colors per fer-ho més atractiu.
MUFFINS DE XOCOLATA I PLÀTAN
Ingredients
300 g de farina de blat per a postres
280 g de sucre de canya integral
80 g de cacau pur en pols
1 culleradeta de llevat en pols
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
270 ml d'aigua o llet desnatada
180 g d'oli de gira-sol o oliva molt suau
1-2 plàtans madurs
essència de vainilla en pols
Procediment
0- Preescalfar el forn a 200ºC.
1- A un bol barrejar tots els ingredients secs: la farina (sempre és millor airejar-la amb un colador fi o tamís), el sucre, el cacau, el llevat, el bicarbonat, vainilla i sal.
2 - Afegir l'aigua o llet desnatada, batent fins obtenir una massa homogènea.
3 - Tallar el plàtan a trossets petits i incorporar amb cura.
4 - Distribuir els motlles de paper a una safata de forn, introduir la massa amb una cullera (sense sobrepassar la meitat de la capacitat dels motlles) i enfornar a 180ºC (només amb l'escalfor inferior i situats a mitja alçada) fins que pugin i estiguin cuits (punxar amb un escuradents per comprovar-ho, sense abusar d'obrir el forn sobretot a l'inici de la cocció).
L'origen dels muffins es remunta a l'Anglaterra del s XVIII. El seu nom deriva de l'original moofin, adaptació del terme francés mouffet (pà suau). És semblant a una madalena, però resulta més compacte i humit. És un aliment complert i natural per el berenar dels infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada