Filosofia

"motivar els teus fills per tal de millorar la societat"

7 de febrer del 2013

Programa de suport educatiu a les famílies

Ahir vaig poder assistir a una de les xerrades del Programa de suport educatiu a les famílies, impulsat per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Bcn. Les trobades tenen com a objectiu establir continuïtat entre el context familiar i escolar.
He estat pensant en la idea de que els nens són un reflexe de l'estat emocional dels adults i de la manera de fer de la societat on viuen.
Crec que des de ben petits els hem de motivar a participar de la societat que volem, obtenint la responsabilitat i el compromís dels infants per tal de millorar l'entorn a través de les petites accions. 
Vivim en el món de l'exigència, l'autoritat, la competitivitat, el consumisme i el benestar... Està clar que no podem generar una bombolla d'aïllament, però sí treballar camins alternatius en el nostre dia a dia. El nen pot sentir-se constructor de la seva vida i del seu entorn.
Els nens mai són propietat dels adults.
Ens imiten també en el terreny dels valors.
La societat del futur la construeixen els nens d'avui.

2 comentaris:

  1. Felicitas! M'encanta el blog! És genial i molt útil per aquelles persones que tenim fills i volem gaudir del temps lliure amb ells. Enhorabona!!!
    La Duna ho agraïrà!
    judith

    ResponElimina
  2. Gràcies Judith! Un petonet a tots tres!
    mari

    ResponElimina